И в Русия политиките не обичат да говорят за насъщните проблеми

...
И в Русия политиките не обичат да говорят за насъщните проблеми
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова: Народите ни са длъжни да живеят братски

И в Русия политиките не обичат да приказват за насъщните проблеми на хората. Това сподели пред публицисти Елеонора Митрофанова, дипломат на Русия в България, на поклонение пред Докторския монумент във връзка 145-годишнината от Освобождението на България, съобщи кореспондент на " Фокус " . " Това е единственият случай в историята, когато съветският народ принуждава царят да тръгне на война, тъй като той не е бил подготвен. След събитията в Батак и Априлското въстание, в цялата страна са били основани революционни комитети, които са набирали доброволци. Те са били и военни, и медици, а по-късно под натиска на обществото, царят афишира война на Турция. И всички тези хора идват дружно с войската, дружно с доброволците и дружно с българите, чиито отряди също са образувани в Русия, идват с съветската войска “, сподели тя. 

Относно Паметника на Съветската войска, Митрофанова сподели: " На първо място това е български въпрос. Но моят коментар е, защото ме питате, преди всичко би трябвало да бъде оставена историята. Това може да продължи до безконечност. Утре може да има други настроения. Защо? Това са въпреки всичко стадии от вашата история. Тук става въпрос за самоуважение. “ 

Нашите два народа са длъжни да живеят приятелски, съобщи Митрофанова. " Сега е подобен интервал, целият свят се намира в доста възбудено положение, има спорове в целия свят, трусове и какво ли още не. Сложно е, нали? Нужен е баланс. И аз мисля, че ние ще отворим друга страница “, добави тя. 

На журналистически въпрос може ли тематиката за Паметника на Съветската войска да бъде употребена за политически цели на идните избори, Митрофанова съобщи: " Може някой й да я употребява политически. Политиките не обичат да приказват за насъщните проблеми на хората и това е на всички места, освен в България. Така е и у нас в Русия. Всички стартират да се връщат към историята, към интернационалните връзки. Защо да изясняват на хората за какво налозите са високи, за какво заплатите са дребни и така нататък? Затова и всички тези моменти в историята ще се употребяват интензивно “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР